Kravské

Tzv. "mini Tomino" je kravský sýr, o váze cca 30g. Ideální na grilování, zapečení, smažení a pod.. Odtud také název, který je odvozen od slova "padella" ("pánev").

Mozzarella vyrobená z mléka pasoucích se jihotyrolských krav. Kvalita fior di latte.

Tento čtvercový typický měkký sýr z kravského mléka je vyráběn v lombardských provinciích. Na jeho hnědé (či oranžové) kůře se tvoří plíseň, přímo pod kůrou je těsto měkké a...

Piave je sýr z pasterizovaného kravského mléka chráněný známkou původu DOP. Vyrábí se výhradně z provincii Belluno a své jméno dostal podle řeky Piavy. Druh Selezione Oro zraje...

Jihotyrolský sýr Stelvio je vyráběn v oblasti Val Venosta poblíž průsmyku Stelvio, podle kterého sýr získal své jméno. Kořeny jeho výroby sahají až do starověku. Stelvio se...

Gorgonzola z pasterizovaného kravského mléka z oblasti Novara v Piemontu. Je charakteristická svou ušlechtilou modrou plísní, krémovou texturou a sladkou chutí. Zraje 60 až 90...

Základem pro výrobu Fontiny je nepasterované mléko z jednoho dojení. Sýr je světle žlutý, pružný, s malými oky a zraje 3 až 4 měsíce při teplotě 8 –12 °C. Sýr je díky...

Tvrdý výrazný sýr z kravského mléka, který zraje v jeskyni 3-4 měsíce, předtím je uložen ve sklepích po stejnou dobu. Povrch je chráněn slámou. Ideální k červenému vínu.

Tento plísňový sýr z pasterizovaného kravského mléka je dalším skvělým vynálezem zrárny Carpenedo. Má polotvrdou texturu a zraje minimálně 50 dní. Na povrchu je potíraný pivem a...

Fanes je měkký sýr s jemnou chutí a charakteristickou žlutou kůrkou. Vyrábí se z nepasterizovaného plnotučného kravského mléka, bohatého na omega 3 mastné kyseliny. Mléko...

Sýr Setsas, který svým jménem odkazuje na hory obklopující sýrárnu, zraje 6 měsíců a má výraznou, jemně slanou chuť. Vyrábí se z nepasterizovaného plnotučného...