Plísňové

Gorgonzola z pasterizovaného kravského mléka z oblasti Novara v Piemontu. Je charakteristická svou ušlechtilou modrou plísní, krémovou texturou a sladkou chutí. Zraje 60 až 90...

Tento plísňový sýr z pasterizovaného kravského mléka je dalším skvělým vynálezem zrárny Carpenedo. Má polotvrdou texturu a zraje minimálně 50 dní. Na povrchu je potíraný pivem a...

Tradiční měkký sýr z Piemontu. Vyrábí se z kravského a ovčího mléka. Má delikátní charakteristickou mléčnou chuť a na povrchu je pokryt ušlechtilou plísní.

Měkký jemný sýr s jedlou kůrkou pokrytou popelem a ušlechtilou plísní. Ze tří druhů mléka. Nasládlá chuť mléka v harmonii s jemnými bylinnými tóny a nahořklou chutí popela.

Další z klenotů sýrárny Carpenedo. Plísňový sýr Basajo se vyrábí z nepasterizovaného ovčího mléka a zraje ve výliscích bílého slámového vína. Doba zrání je minimálně 6 měsíců....

Další zajímavý kousek sýrárny Carpenedo, určený všem milovníkům neotřelých kombinací. Blugins je plísňový sýr vyrobený z kravského mléka, jehož krémová konzistence se překvapivě...

Delikátní měkký sýr z kravského a ovčího mléka. S postupujícím zráním je jeho chuť aromatičtější a pikantnější.