Plísňové

Tento čtvercový typický měkký sýr z kravského mléka je vyráběn v lombardských provinciích. Na jeho hnědé (či oranžové) kůře se tvoří plíseň, přímo pod kůrou je těsto měkké a...

Tradiční měkký sýr z Piemontu. Vyrábí se z kravského a ovčího mléka. Má delikátní charakteristickou mléčnou chuť a na povrchu je pokryt ušlechtilou plísní.

Další z klenotů sýrárny Carpenedo. Plísňový sýr Basajo se vyrábí z nepasterizovaného ovčího mléka a zraje ve výliscích bílého slámového vína. Doba zrání je minimálně 6 měsíců....

Další zajímavý kousek sýrárny Carpenedo, určený všem milovníkům neotřelých kombinací. Blugins je plísňový sýr vyrobený z kravského mléka, jehož krémová konzistence se překvapivě...