Salámy a šunky

Tradiční italská slanina.

Ikonický salám z regionu Emilia-Romagna. Je vyráběn podle pravidel ochranného označení IGP z pečlivě vybraného italského masa, které je ochuceno kořením a pistáciemi.

Nahrubo mletý toskánský salám zrající 40 dní.

Tradiční jihotyrolský speck z nejlepší části vepřové kýty ochucený směsí koření a 20 dní marinovaný v soli. Po vyuzení na bukovém dřevě se nechává zrát 5 měsíců na horském vzduchu.

Salám z italského vepřového masa ochucený fenyklem.

Pečená šunka z italského vepřového ochucená rozmarýnem a dalšími středomořskými bylinkami.

Tajemství této skvělé šunky je jednoduché. Na její výrobu se používá jenom to nejlepší maso z prasat chovaných v Pádské nížině a krmených syrovátkou, která dodává jejich masu...

Netradiční salám vyrobený z parmské šunky D.O.P. má jemnou, lehce nasládlou chuť. Má pouze 12 % tuku a neobsahuje pepř. Svým tvarem připomíná sušenou šunku....

Prosciutto cotto se vyrábí ze stejných kýt, z nichž se vyrábí slavné prosciutto crudo di San Daniele. I proto šunka dosahuje nezvykle velkých rozměrů (může vážit až 12 kg)....

Dušená šunka z italského vepřového ochucená černým lanýžem.