Salámy a šunky

Lardo z italského vepřového masa ochucené čerstvými středomořskými bylinkami. Skvěle chutná podávané lehce ohřáté na bruschettě.

Tradiční italská slanina.

Ikonický salám z regionu Emilia-Romagna. Je vyráběn podle pravidel ochranného označení IGP z pečlivě vybraného italského masa, které je ochuceno kořením a pistáciemi.

Nahrubo mletý toskánský salám zrající 40 dní.

Tradiční jihotyrolský speck z nejlepší části vepřové kýty ochucený směsí koření a 20 dní marinovaný v soli. Po vyuzení na bukovém dřevě se nechává zrát 5 měsíců na horském vzduchu.

Pečená šunka z italského vepřového ochucená rozmarýnem a dalšími středomořskými bylinkami.

Typický kalábrijský salám s chilli papričkou. Díky zrání v klecích získává svůj charakteristický zploštělý tvar.

Šunka pochází z italských vepřů, neobsahuje glutamáty, polyfosfáty a je vhodná pro bezlepkovou či bezlaktózovou dietu.

Podle dochovaných písemností pravý recept na boloňskou mortadellu pochází z roku 1557, kdy ji ve své knize zmínil významný renesanční kuchař Cristoforo di Messisbugo. Ale...

Salám z italského vepřového masa ochucený podle toskánské tradice fenyklem.

Tajemství této skvělé šunky je jednoduché. Na její výrobu se používá jenom to nejlepší maso z prasat chovaných v Pádské nížině a krmených syrovátkou, která dodává jejich masu...