Sýr ovčí Basajo La Casearia Carpenedo 100g
Další z klenotů sýrárny Carpenedo. Plísňový sýr Basajo se vyrábí z nepasterizovaného ovčího mléka a zraje ve výliscích bílého slámového vína. Doba zrání je minimálně 6 měsíců. Má jedinečnou chuť s lehce cukernatou dochutí, kterou mu dodává právě slámové víno. V ústech se lahodně rozpouští a skvěle chutná servírovaný spolu s dezertními víny.
Kategorie: | Ovčí |
---|
Složení: nepasterizované ovčí MLÉKO, sůl, mléční enzymy, Penicillium Roqueforti, slámové bílé víno.
Alergeny: mléko, siřičitany
Skladovat v chladu při teplotě 4 - 6°C.
Země původu: Itálie
Průměrné výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1513 Kj / 366 Kcal; bílkoviny: 14,4 g; sacharidy: 3,86 g, z toho cukry: 1,93 g; tuky: 32,5 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 20,6 g; tuk v sušině: 60 g, sůl: 1,77 g.