Metodo Classico
Metodo Classico je tradiční postup výroby šumivých vín a je založen na druhotném kvašení v láhvi. Druhotné kvašení a vzniklý CO2 proměňuje tiché víno v šumivé. Tato metoda vyžaduje nejméně 9 měsíců následného vyzrávání vína před odstraněním sedimentů. Odumírající kvasinky se rozkládají a obohacují víno o specifickou chuť i vůni. Vrcholná fáze výroby představuje setřásání sedliny na zátku. V praxi to znamená, že lahve jsou obrácené zátkou dolů, nakloněné a každý den se přetřásají. Následně jsou hrdla lahví ochlazena, po otevření láhve vystřelí zmrzlé sedimenty ven a tím končí fáze odkalení. Obsah láhve se doplní buď suchým vínem – tak vznikají vyhlášená vína v kategorii brut nature bez přidaného cukru, nebo se doplní expedičním likérem. Tím se reguluje sladkost výsledného vína. Lahve jsou uzavřeny korkovou zátkou a zabezpečeny drátěným košíčkem.
Značky
Šumivé víno vyrobené klasickou metodo Champenoise. K výrobě se používají odrůdy Pinot Nero a Chardonnay, které rostou na více než 20 let starých vinohradech ve vyhlášené...
Elegantní růžové šumivé víno vyrobené metodou champenoise. Rodí se z autochtonních odrůd Groppello a Erbamat vypěstovaných na březích Gardského jezera. Má svěží aroma s tóny...
Skvostné šumivé víno z Trentina vyrobené metodou champenoise. Hrozny Chardonnay, které byly použity pro jeho výrobu rostou na vysoko položených starých vinicích v okolí...
Úžasně suchá Franciacorta s plnou chutí, kterou vyvažuje výrazná kyselinka. Minerální tóny zjemňují tóny čerstvého ovoce a červeného jablka.
Franciacorta Satén je příjemně svěží, minerální s výraznou kyselinkou, která ale nepřekrývá bohaté aroma a eleganci odrůdy Chardonnay, z níž se rodí.
Horské šampaňské z Trentina vyrobené tradiční metodou druhotného kvašení v láhvi. Na kvasinkách zrálo celých 84 měsíců. Hrozny Chardonnay v bio kvalitě, z nichž bylo vyrobeno,...
Franciacorta Rosé, vyráběná v limitovaném množství 5 000 lahví, má krásnou světle růžovou barvu a jemné dlouhotrvající perlení. Bohaté elegantní aroma s tóny červeného ovoce a...
Energií nabité šampaňské z odrůdy Chardonnay z vinic v Le Mesnil-sur-Oger. 25 % hroznů bylo vinifikováno v dubových sudech. Sedm let zrálo na kvasinkách. Bohaté, ale zároveň...
Ideou vytvoření řady N.P.U. (Nec Plus Ultras) bylo udělat to nejlepší šampaňské vůbec. Nejlepší hrozny z nejlepších vinohradů ve výjimečném ročníku a s mimořádně dlouhým zráním....
Noblesní šampaňské jako stvořené pro zvláštní příležitosti. Vyráběné italským vinařem Enricem z hroznů Chardonnay pěstovaných v prestižní oblasti Le Mesnil-sur-Oger. Bohaté...