Neohodnoceno

Olivy černé Bella di Cerignola 580ml Fratepietro

Černé olivy Bella di Cerignola ve slaném nálevu. Díky speciálnímu způsobu zpracování, označovanému jako “Californiano”, jsou tyto olivy na povrchu černé, ale uvnitř zůstávají zelené. Ke zpracování se vybírají pouze dobře vyzrálé olivy, které následně prochází několika fázemi přirozené oxidace. Na rozdíl od průmyslového zpracování, při kterém se olivy uměle obarvují, a proto mají černou i dužinu, Fratepietro využívá ke zčernání přirozenou oxidaci, která trvá průměrně 20 dní a způsobuje zčernání pouze povrchu a nikoli dužiny.

259 Kč

Složení: olivy, voda, sůl, regulátor kyselosti E270.

Skladovat při teplotě +6 až +10°C.

Země původu: Itálie

 

Fratepietro

Na rozdíl od svých vrstevníků prchajících do velkých měst za lepší prací, ve Fratepietru vytrvali, vsadili na olej a olivy, konkrétně na jednu zelenou krásku z Cerignoly, a vyplatilo se. Jako jedni z mála zůstali věrni poctivé ruční výrobě, která je sice náročná a zdlouhavá, ale její výsledek stojí za to. Příkladem budiž černé olivy Bella di Cerignola, které díky 20denní přirozené oxidaci zůstávají na rozdíl od svých průmyslových kolegyň černé jen na povrchu. Vedle oliv Fratepietro boduje i ručně loupanými rajčaty.

www.agricolafratepietro.it