Prosecco Valdobbiadene Sui Lieviti Brut Nature DOCG Drusian
Francesco Drusian se inspiroval svým dědečkem a z odrůdy Glera, rostoucí na jeho vinicích ve Valdobbiadene, vyrobil prosecco tak, jak to dělal on – zráním na kalech. Díky dlouhému kontaktu s kvasinkami se tohle prosecco může pochlubit výrazným aroma připomínajícím chlebovou kůrku a svěží, příjemně suchou chutí. Vyzkoušejte ho se smaženými rybami, sušenou treskou, vyzrálými sýry, salámy nebo sardinkami in saôr.
Kategorie: | Metodo Charmat |
---|
Tip: pro ještě výraznější chuť před podáváním lehce zakružte lahví, aby se na dně usazené kvasinky promíchaly s vínem.
Odrůda: 100 % Glera
Zrání: sekundární kvašení v lahvi metodou Ancestrale
Doporučení: smažené ryby, sušená treska, vyzrálé sýry, salámy nebo sardinky in saôr
Teplota podávání: 6 - 8°C
Alkohol: 11,5 %
Alergeny: siřičitany
Země původu: Itálie