Neohodnoceno

Prosecco Valdobbiadene Sui Lieviti Brut Nature DOCG Drusian

Francesco Drusian se inspiroval svým dědečkem a z odrůdy Glera, rostoucí na jeho vinicích ve Valdobbiadene, vyrobil prosecco tak, jak to dělal on – zráním na kalech. Díky dlouhému kontaktu s kvasinkami se tohle prosecco může pochlubit výrazným aroma připomínajícím chlebovou kůrku a svěží, příjemně suchou chutí. Vyzkoušejte ho se smaženými rybami, sušenou treskou, vyzrálými sýry, salámy nebo sardinkami in saôr.

399 Kč
Kategorie: Metodo Charmat

Tip: pro ještě výraznější chuť před podáváním lehce zakružte lahví, aby se kvasinky, usazené na dně, promíchaly s vínem. 

 

Odrůda: 100 % Glera

Zrání: sekundární kvašení v lahvi metodou Ancestrale

Doporučení: smažené ryby, sušená treska, vyzrálé sýry, salámy nebo sardinky in saôr

Teplota podávání: 6 - 8°C

Alkohol: 11,5 %

Alergeny: siřičitany

Země původu: Itálie