Neohodnoceno

Giovedì Paestum Aglianico IGP 2018 Vigneti Tardis

Naturální víno z odrůdy Aglianico rostoucí na přímořských vinicích u Acciaroli v Kampánii. Bez čiření, řízeného kvašení a bez filtrace. Vinice jsou obhospodařovány bez chemie podle zásad bio a biodynamického vinohradnictví. Giovedì zraje 2 roky na sudu a může se pochlubit bohatým aroma višní, tabáku či skořice a plnou chutí s dobře vyváženou tříslovinou a jemně kořeněnými tóny. Výborný potenciál k dalšímu zrání.

1 259 Kč

Vinařství Vigneti Tardis založil v roce 2017 Jack Lewens, sommelier a majitel michelinské restaurace Leroy, a Bruno de Concillis, vinař a průkopník vinařství v Kampánii. Na 4,5 hektarech vinic, ležících v kopcích chráněné oblasti Cilento, pěstují typické jihoitalské odrůdy jako je Aglianico, Primitivo či Fiano. Veškerá péče o vinice probíhá přirozeně podle zásad bio a biodynamického vinohradnictví, bez chemie a bez zavlažování. Vína kvasí spontánně, nejsou čiřena ani filtrována a obsahují jen naprosto minimální množství siřičitanů.

 

Odrůda: 100 % Aglianico

Zrání: 2 roky na sudu

Doporučení: vyzrálé hovězí, jehněčí, grilované vepřové

Teplota podávání: 14 - 16°C

Alkohol: 14 %

Alergeny: siřičitany

Země původu: Itálie

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení