Neohodnoceno

Vesuvské boby v olivovém oleji 270g Sapori Vesuviani

Čerstvě sklizené boby vypěstované ve vulkanické půdě plné minerálů na úbočí Vesuvu přirozeným způsobem bez chemie, naložené v extra panenském olivovém oleji a dochucené kapkou vinného octa a špetkou oregana. Bez barviv a konzervantů.

239 Kč
Kategorie: Potraviny

Boby z Vesuvu jsou díky vulkanické půdě a mořskému vánku mimořádně křehké a mají velmi charakteristickou chuť. Dosahují délky 30-40 cm a obsahují až 10-12 lusků. Tato plodina je známá a velmi ceněná také proto, že je skvělým příkladem biologické rozmanitosti. Bob je totiž mezi luštěninami rostlinou, která nejpřirozeněji uvolňuje dusík do půdy, čímž ji činí úrodnější, a z tohoto důvodu jej zemědělci z Vesuvu pěstují na vinicích, v sadech, ale především před pěstováním rajčátek Piennolo a další letní zeleniny.


Boby jsou velmi charakteristickou potravinou v celé neapolské oblasti; konzumují se především čerstvé a patří k rituálním pokrmům postního období.

 

Složení: 65 % čerstvé boby z Vesuvu, 33 % extra panenský olivový olej, vinný ocet, oregano, sůl

Země původu: Itálie

Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku: Energie 445 kJ/107 kcal, tuky 5,5 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,8 g, sacharidy 5,3 g - z toho cukry 2,5 g, bílkoviny 6,1 g, vláknina 5,9 g, sůl 1,0 g

Po otevření skladujte v lednici při teplotě 4 °C a co nejdříve spotřebujte.

 

Sapori Vesuviani

Pasquale Imperato z biodynamické farmy Sapori Vesuviani pěstuje na políčkách na úbočí Vesuvu typické lokální odrůdy ovoce a zeleniny. Za jeho šťavnatými, voňavými a zdravými plody nestojí žádná škodlivá chemie, ale pouze bohatá vulkanická půda plná minerálů, tradiční pomalé metody pěstování bez zavlažování, ruční sklizeň a bleskové zpracování přímo v místě sklizně. Pasqualeho specialitou jsou především unikátní rajčata Piennolo del Vesuvio, která jako jediná na světě vydrží při správném skladování až rok od sklizně.