Neohodnoceno

Ribolla di Oslavia Riserva DOC Primosic

Mistrovský kousek rodiny Primosic. Tohle velmi zajímavé naturální oranžové víno se díky spontánnímu kvašení, třicetidenní maceraci na slupkách a dvouletému zrání na kalech ve slavonském dubu může pochlubit nádhernou jantarovou barvou, bohatým aroma meruněk, sušeného ovoce a koření. Jeho chuť je mohutná, s pikantnější kyselinkou. Je vyrobeno z hroznů původní friulánské odrůdy Ribolla Gialla, která pochází z vlastních, udržitelně obhospodařovaných vinic rodiny Primosic v Oslavii u hranic se Slovinskem. Vinice s opukovo-pískovcovým podložím ponca jsou orientované na jih a díky proudění od Jadranu i z Alp jsou přirozeně ventilované. Vinice jsou staré téměř 40 let a sklizeň hroznů probíhá zásadně ručně.

999 Kč

Odrůdy: 100 % Ribolla Gialla

Zrání: spontánní kvašení, 30 dní macerace na slupkách, 2 roky na kalu ve slavonském dubu, 1 rok v láhvi

Doporučení: výraznější pokrmy, smažené cuketové květy, vyzrálé sýry i maso, třeba jehněčí žebírka

Teplota podávání: 10-12 °C, doporučujeme otevřít 1-2 h před podáváním

Alkohol: 13,5 %

Alergeny: siřičitany

Země původu: Itálie