Neohodnoceno

Rajčatová omáčka Boscaiola z rajčátek Piennolo DOP 280g Sapori Vesuviani

Omáčka z hříbků a vyhlášených rajčátek Piennolo del Vesuvio pěstovaných na úbočí Vesuvu přirozeným způsobem bez chemie. Díky vysokému obsahu minerálů v půdě mají tato rajčata zajímavou sladkokyselou chuť s jemnými minerálními tóny. Bez barviv a konzervantů, dochucená česnekem a petrželkou, k okamžitému použití.

229 Kč
Kategorie: Potraviny

Rajčata Piennolo del Vesuvio jsou unikát. Rostou na velmi minerální sopečné půdě Vesuvu v náročných klimatických podmínkách s minimem srážek. Mají velmi silnou slupku, zvláštní zašpičatělý tvar a charakteristickou sladkou chuť, která se postupně stává příjemně nakyslou až natrpklou. Jsou bohatá na vitamíny A a C, lykopen, minerály a především selen, a proto je obvykle mohou jíst i ti, kteří mají na jiná rajčata intoleranci.

Díky silné slupce jsou rajčata Piennolo extrémně trvanlivá a jako jediná na světě vydrží téměř celý rok od sklizně (s postupujícím časem se scvrkávají a nepůsobí zrovna esteticky, ale jejich chuť zůstává skvělá a více koncentrovaná)! Rajčata Piennolo se sklízí pouze ručně během července a hned po sklizni se svážou do typických hroznů, které se zavěsí do dobře ventilovaných prostor. 

 

Složení: 98 % passata z rajčátek Piennolo del Vesuvio DOP, 1,8 % extra panenský olivový olej, 0,2 % hříbky, další druhy hub v různém poměru, česnek, petržel, sůl

Země původu: Itálie

Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku: Energie 187 kJ/45 kcal, tuky 2,0 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g, sacharidy 3,7 g - z toho cukry 3,7 g, bílkoviny 1,8 g, vláknina 2,4 g, sůl 1,0 g

Po otevření skladujte v lednici při teplotě 4 °C a co nejdříve spotřebujte.

 

Sapori Vesuviani

Pasquale Imperato z biodynamické farmy Sapori Vesuviani pěstuje na políčkách na úbočí Vesuvu typické lokální odrůdy ovoce a zeleniny. Za jeho šťavnatými, voňavými a zdravými plody nestojí žádná škodlivá chemie, ale pouze bohatá vulkanická půda plná minerálů, tradiční pomalé metody pěstování bez zavlažování, ruční sklizeň a bleskové zpracování přímo v místě sklizně. Pasqualeho specialitou jsou především unikátní rajčata Piennolo del Vesuvio, která jako jediná na světě vydrží při správném skladování až rok od sklizně.