Nero d´Avola Viarossa DOC Sicilia Masseria del Feudo
Středně plné bio víno s jemnou tříslovinou a hebkou chutí červeného ovoce, čokolády a pepře. Šest měsíců zrání v betonových kádích a v dubových sudech mu dodává strukturu, a díky vysoko položeným vinicím získává na svěžesti.
Kategorie: | Nápoje |
---|
Odrůda: 100 % Nero d´Avola
Zrání: 6 měsíců v betonových kádích a dubových sudech
Doporučení: grilovaná masa, pizza, výraznější jídla na bázi rajčat
Teplota podávání: 16 °C
Alkohol: 13 %
Alergeny: siřičitany
Země původu: Itálie
Masseria del Feudo
Ve zdech staré masserie obklopené vinicemi, ovocnými sady a olivovými háji, vyrostlo vinařství, které se rozhodně nebojí okořenit tradiční postupy moderními trendy. Francesco a Carolina jsou už čtvrtou generací vinařů, která tady uprostřed Sicílie ekologicky pěstuje nejenom vinnou révu. Svým patnácti hektarům vinic rostoucím na náhorní plošině, kde ročně spadne pouze 15 cm srážek(!), věnují mimořádnou péči. Nepoužívají žádnou chemii, udržují velmi nízkou výtěžnost (2 kg hroznů z každého keříku), sklízí zásadně ručně a zaměřují se převážně na lokální odrůdy jako Grillo či Nero d‘Avola, kterým se tu obzvláště daří. Díky vyšší nadmořské výšce kolem 500 m jsou jejich vína příjemně svěží.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.