Neohodnoceno

Nektar z vesuvských meruněk 250ml Sapori Vesuviani

Nektar vyrobený z meruněk starých kampánských odrůd, které Pasquale Imperato pěstuje na úbočí Vesuvu. Díky vulkanické půdě plné minerálů a tradičnímu pomalému způsobu pěstování bez pesticidů a jiné chemie mají tyto meruňky velmi aromatickou, sladkou chuť a obsahují spoustu vitamínů. Čerstvě utržené meruňky jsou ihned zpracovány a dochuceny pouze cukrem a citronovou šťávou.

69 Kč
Kategorie: Nápoje

Neapolitánci říkají těmto meruňkám crisommola a na Vesuvu jsou doma už nejméně 400 let! Na jeho svazích byste našli až 100 různých původních odrůd meruněk, které se od sebe liší jak vzhledem, tak velikostí, ale něco mají společné: výrazné aroma, jedinečnou, sladkou chuť se zajímavými minerálními tóny a vysoký obsah vitamínu A, antioxidantů a dalších zdraví prospěšných látek. Díky pěstování bez chemie a nulovému ošetření konzervanty po sklizni se meruňky z Vesuvu rychleji kazí, proto je Pasquale hned zpracovává do džemů a nektarů, aby si uchovaly svoji báječnou chuť.

 

Složení: pyré z čerstvých vesuvských meruněk, třtinový cukr, citronová šťáva

Obsahuje min. 65 % ovoce ve 100 g.

Země původu: Itálie

Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku: Energie 273 kJ/64 kcal, tuky 0,1 g - z toho nasycené mastné kyseliny <0,1 g, sacharidy 15,2 g - z toho cukry 15,2 g, bílkoviny 0,2 g, vláknina 0,9 g, sůl 0,005 g

Po otevření skladujte v lednici při teplotě 4 °C a co nejdříve spotřebujte.

 

Sapori Vesuviani

Pasquale Imperato z biodynamické farmy Sapori Vesuviani pěstuje na políčkách na úbočí Vesuvu typické lokální odrůdy ovoce a zeleniny. Za jeho šťavnatými, voňavými a zdravými plody nestojí žádná škodlivá chemie, ale pouze bohatá vulkanická půda plná minerálů, tradiční pomalé metody pěstování bez zavlažování, ruční sklizeň a bleskové zpracování přímo v místě sklizně. Pasqualeho specialitou jsou především unikátní rajčata Piennolo del Vesuvio, která jako jediná na světě vydrží při správném skladování až rok od sklizně.