Neohodnoceno

Neapolská dýně v olivovém oleji 270g Sapori Vesuviani

Neapolská dýně vypěstovaná přirozeně bez chemie ve vulkanické půdě na úbočí Vesuvu, naložená v extra panenském olivovém oleji a dochucená vinným octem, mátou a oreganem. 

229 Kč
Kategorie: Potraviny

Neapolská dýně, nazývaná také Cocozza Zuccarina, je typickou zeleninou používanou v mnoha lokálních receptech, především v polévkách nebo třeba opečená s česnekem a chilli papričkou. Tato až metr dlouhá úzká dýně se zeleno oranžovou žíhanou slupkou má nasládlou aromatickou dužinu a vysoký obsah minerálních solí, cukrů, vitaminu C, betakarotenu, vlákniny a draslíku,  a navzdory nízkému obsahu kalorií dodává pocit sytosti. 

 

Složení: 65 % neapolská dýně z Vesuvu, 30 % extra panenský olivový olej, vinný ocet, česnek, máta, mrkev, oregano, sůl

Země původu: Itálie

Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku: Energie 448 kJ/109 kcal, tuky 9,6 g - z toho nasycené mastné kyseliny 1,4 g, sacharidy 3,5 g - z toho cukry 0,7g, bílkoviny 0,8 g, vláknina 2,5 g, sůl 2,65 g

Po otevření skladujte v lednici při teplotě 4 °C a co nejdříve spotřebujte.

 

Sapori Vesuviani

Pasquale Imperato z biodynamické farmy Sapori Vesuviani pěstuje na políčkách na úbočí Vesuvu typické lokální odrůdy ovoce a zeleniny. Za jeho šťavnatými, voňavými a zdravými plody nestojí žádná škodlivá chemie, ale pouze bohatá vulkanická půda plná minerálů, tradiční pomalé metody pěstování bez zavlažování, ruční sklizeň a bleskové zpracování přímo v místě sklizně. Pasqualeho specialitou jsou především unikátní rajčata Piennolo del Vesuvio, která jako jediná na světě vydrží při správném skladování až rok od sklizně.