Neohodnoceno

Kaki Vainiglia Napoletano v olivovém oleji 270g Sapori Vesuviani

Kaki jak je určitě neznáte. Vypěstované ve vulkanické půdě plné minerálů na úbočí Vesuvu přirozeným způsobem bez chemie, naložené v extra panenském olivovém oleji a dochucené vinným octem, mátou a oreganem. Bez barviv a konzervantů. Zajímavá sladkokyselá chuť jako stvořená do originálních gastronomických kreací.

239 Kč
Kategorie: Potraviny

V okolí Neapole se kaki začalo hojně pěstovat teprve na počátku minulého století a díky ideálním klimatickým podmínkám a vulkanické půdě se mu tu mimořádně daří. Plody tu dorůstají do velkých rozměrů, mají vysoký obsah cukru a vynikající chuť.  V Kampánii jsou oblíbenou podzimní pochoutkou, kterou si místní vychutnávají jak v čerstvé podobě, tak ve formě džemů a dezertů.

 

Složení: 65 % čerstvé kaki z Vesuvu, 33 % extra panenský olivový olej, vinný ocet, česnek, máta, mrkev, oregano, sůl

Země původu: Itálie

Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku: Energie 571 kJ/137 kcal, tuky 7,0 g - z toho nasycené mastné kyseliny 1,0 g, sacharidy 16,5 g - z toho cukry 16,5 g, bílkoviny 0,6 g, vláknina 2,6 g, sůl 0,9 g

Po otevření skladujte v lednici při teplotě 4 °C a co nejdříve spotřebujte.

 

Sapori Vesuviani

Pasquale Imperato z biodynamické farmy Sapori Vesuviani pěstuje na políčkách na úbočí Vesuvu typické lokální odrůdy ovoce a zeleniny. Za jeho šťavnatými, voňavými a zdravými plody nestojí žádná škodlivá chemie, ale pouze bohatá vulkanická půda plná minerálů, tradiční pomalé metody pěstování bez zavlažování, ruční sklizeň a bleskové zpracování přímo v místě sklizně. Pasqualeho specialitou jsou především unikátní rajčata Piennolo del Vesuvio, která jako jediná na světě vydrží při správném skladování až rok od sklizně.