Neohodnoceno

Pecorino Canestrato čerstvé Caseificio Don Antonio 100g

Pecorino typu Canestrato se vyrábí podle starobylé tradice z plnotučného mléka ovcí, které se živí převážně čerstvou trávou. Zraje měsíc až jeden rok v koších (dříve rákosových), jež mu vedle typického tvaru dávají i jméno (canestro = koš). Toto pecorino zrálo 30 dní a má proto jemnou lahodnou chuť bez štiplavých tónů.

72 Kč
Kategorie: Ovčí

Složení: pasterizované ovčí MLÉKO, syřidlo, sůl, mléčné kvasinky.

Alergeny: mléko

Skladovat v chladu.

Země původu: Itálie

 

Caseificio Don Antonio

Rodinná sýrárna Don Antonio z jihoitalského Gargana vlastní více než 900 ovcí, které se celoročně pasou na čistých pastvinách v Národním parku Gargano a pouze během zimních měsíců jsou krmeny senem a cereáliemi v bio kvalitě, které si v sýrárně sami pěstují. Díky tomu je jejich mléko mimořádně voňavé a chutné. Aby si mléko uchovalo svoje cenné vlastnosti většinou neprochází pasterizací. Zrání sýrů probíhá v přírodních jeskyních s unikátním mikroklimatem podporujícím růst ušlechtilých plísní, které chrání sýry před vnějšími patogeny a dodávají jim nezaměnitelnou chuť a vůni.