Neohodnoceno

Mortadella Bologna IGP bez pistácie BIO Pedrazzoli 100g

Podle dochovaných písemností pravý recept na boloňskou mortadellu pochází z roku 1557, kdy ji ve své knize zmínil významný renesanční kuchař Cristoforo di Messisbugo. Ale historie mortadelly jako takové sahá až do doby antického Říma.
Na výslednou chuť mortadelly mají největší vliv dvě proměnné, které se u každého výrobce liší – druh použitého masa (jeho složení a poměr) a podmínky vaření (čas, teplota, vlhkost). Mortadella Bologna Antica se skládá z libového vepřového masa, žaludků, díky kterým má svou typickou růžovou barvu a správnou konzistenci, a tučné složky, jež pochází z krku a hřbetu. Maso se promíchá, přidá se k němu koření, přírodní aromata, sůl a pepř, naplní se do střívek a zavěsí se do varných pecí, které fungují na základě teplého vzduchu. Tento proces trvá 12–30 hodin. Poté se mortadella prudce ochladí, aby se zablokovaly činnosti organismů, které jsou odolné vůči vysokým teplotám. Toto ochlazení pomocí studeného proudu vody zároveň narovná povrch mortadelly a dodá jí lesk.

75 Kč
Kategorie: Salámy a šunky

Složení: vepřové maso*, sůl, třtinový cukr*, přírodní aromata*, koření*, antioxidant kyselina askorbová, konzervant dusitan sodný. 

* organické produkty

Skladování: ekologický produkt uchovávejte při teplotě od +0ºC do 4ºC