Neohodnoceno

Extra panenský olivový olej Novello Liguria Calvi stáčený

Nefiltrovaný, extra panenský olivový olej z první letošní sklizně. Lisovaný do 6 hodin od sklizně z ručně očesaných oliv Taggiasca vypěstovaných v regionu Liguria.

Varianta
419 Kč 768 Kč od 419 Kč
Kategorie: Olivové oleje

Olej Calvi byl vylisován z oliv Taggiasca. Taggiasca je typická ligurská odrůda s charakteristickými malými plody a vysokým obsahem antioxidantů, která se hodí nejenom na výrobu oleje, ale i k přímé konzumaci. 

Olej Calvi má delikátní ovocné aroma a jemnou chuť s tóny mandlí a nepatrnou hořkostí v dochuti. Hodí se k dochucení ryb, zeleninových jídel a obecně pokrmů s jemnou chutí.

Olej Novello je extra panenský olej z první sklizně, na který Italové netrpělivě čekají celý rok. Má pronikavě zelenou barvu, výraznou svěží chuť a je bohatý na zdraví prospěšné látky. Olivy, ze který se lisuje, se sklízí ručně, aby nedocházelo k jejich poškození a oxidaci. Olej Novello neprochází filtrací, proto má hustší konzistenci a není vhodný k tepelné úpravě, protože by docházelo k jeho přepalování a znehodnocení. Používá se k dochucení pokrmů za studena a i z obyčejného jídla dokáže vykouzlit gurmánský zážitek!

Složení: extra panenský olivový olej

Země původu: Itálie

 

calvi

Než se dostane láhev olivového oleje rodiny Calvi na váš stůl, dá to pořádně zabrat. Olivy odrůdy Taggiasca musí nejdřív pomazlit ligurské sluníčko, a jakmile v období od listopadu do ledna dosáhnou té nejvyšší zralosti, naběhnou do hájů všichni sběrači, aby je ručně sklidili, a ještě ten samý den je šetrně a zastudena zpracovali. Díky jejich píli si tak můžeme vychutnat jedinečný olivový olej ve filtrované i nefiltrované verzi, který jemně chutná a voní po hořkých mandlích.