Neohodnoceno

Extra panenský bio olivový olej Novello Toscana Le Calcinaie stáčený

Víceodrůdový, nefiltrovaný, extra panenský olivový olej z první sklizně. Lisovaný za studena z ručně očesaných oliv v bio kvalitě vypěstovaných v Toskánsku.

Varianta
468 Kč 868 Kč od 468 Kč
Kategorie: Olivové oleje

Olej Le Calcinaie byl vylisován z oliv Frantoio, Leccino, Pendolino a Moraiolo v bio kvalitě. Frantoio a Moraiolo, typické toskánské odrůdy, jsou charakteristické výraznou ovocnou chutí a pikantností, naproti tomu Leccino a Pendolino vynikají jemností. Společně, při správně zvoleném poměru jednotlivých odrůd, vytváří dokonale vyváženou chuť.

Má svěží aroma připomínající artyčoky, zelená jablka a čerstvě posečenou trávu. Chuť je výrazná, lehce nahořklá s pikantním závěrem. Ideální k dochucení grilovaného červeného masa, luštěninových polévek, teplých salátů nebo těstovin typu pasta e fagioli.

Olej Novello je extra panenský olej z první sklizně, na který Italové netrpělivě čekají celý rok. Má pronikavě zelenou barvu, výraznou svěží chuť a je bohatý na zdraví prospěšné látky. Olivy, ze který se lisuje, se sklízí ručně, aby nedocházelo k jejich poškození a oxidaci. Olej Novello neprochází filtrací, proto má hustší konzistenci a není vhodný k tepelné úpravě, protože by docházelo k jeho přepalování a znehodnocení. Používá se k dochucení pokrmů za studena a i z obyčejného jídla dokáže vykouzlit gurmánský zážitek!

Složení: extra panenský olivový olej

Země původu: Itálie

 

le calcinaie

Tenuta Le Calcinaie je malé vinařství z toskánského San Gimignana. Simone Santini tu vyrábí nejenom skvělá bílá vína z odrůdy Vernaccia, ale také olivový olej a med.  Všechny pozemky obhospodařuje už od poloviny devadesátých let v bio režimu. Ve svém olivovém háji pěstuje především klasické toskánské odrůdy jako Moraiolo, Frantoio či Pendolino, kterým se tu díky většímu množství vápníku v půdě obzvláště dobře daří. Olivy sklízí ručně a lisuje do několika hodin od sklizně, aby neztratily nic ze svých vlastností.