Neohodnoceno

Dárkový koš - Dolce momento

Malý dárkový koš pro ty, kteří mají rádi bublinky a něco sladkého na zub.

490 Kč
Kategorie: Vouchery a koše

Košík obsahuje Prosecco Treviso DOC Brut Borgo Molino, pistácie v cukru Di Carlo a třešně s grappou v čokoládě Bodrato.

 

prosecco Treviso DOC Brut Borgo Molino 0,75 l

Šumivé víno z exkluzívního výběru hroznů odrůdy Glera. Má světle slámově žlutou barvu a jemné dlouhotrvající perlení. Bohaté aroma doplňuje suchá vyvážená chuť s příjemně nahořklým podtónem.

Rodinné vinařství Borgo Molino založil už v roce 1922 Vittorio Nardin a po něm se vedení ujal syn Sergio společně s vnuky Paolem a Pietrem. Vína Borgo Molino pocházejí z pečlivě kontrolovaných vinic, které se nachází v srdci oblasti Marca Trevigiana mezi vesnicemi Conegliano a Valdobbiadene a jsou charakteristické unikátním složením půdy, ideálním pro pěstování jak bílých, tak červených odrůd. Vína z těchto vinic jsou svěží, lahodná a skvěle vyvážená. Borgo Molino se zaměřuje především na výrobu elegantních „bublinek“ a jejich sklep je vybaven nejmodernějšími technologiemi. 

 

Odrůda: 100 % Glera

Alergeny: siřičitany

Alkohol: 11 %

 

pistácie v cukru Di Carlo 150 g

Voňavé sicilské pistácie v křupavé cukrové krustě.

Už bezmála dvě stě let se můžeme oddávat pokušení, jež nám přináší cukráři z William Di Carlo, kteří svými sladkostmi obsloužili i italského krále k jeho naprosté spokojenosti. Ty nejlepší plody země od prověřených dodavatelů proměňují v takové lahůdky, jako jsou tradiční bonbóny Fiori di Sulmona, nugát torrone či mandle Il Cubano.

 

Složení: cukr, PISTÁCIE 31 %, arabská guma, rýžový škrob. Barviva: extrakt z řas, světlice barvířská, citrón, na povrchu: E903, E901.

Alergeny: pistácie

 

třešně s grappou v čokoládě Bodrato

Třešně Vignola a Garbana macerované několik měsíců v grappě a obalené lahodnou mléčnou čokoládou. Třešně Vignola a Garbana se pěstují ve vybraných oblastech regionů Emilia-Romagna a Lombardie a jsou vyhlášené svoji kvalitou (patří mezi suroviny doporučené organizací Slow Food).

V Bodratu už více než sedmdesát let ručně vyrábí čokolády, které připravují podle původních piemontských receptur a k výrobě používají, vedle prvotřídního kakaa venezuelské odrůdy Criollo, vyhlášené piemontské lískové oříšky či třešně Vignola a Garbana.

 

Složení: mléčná čokoláda (kakao min. 32 %), cukr, kakaové máslo, plnotučné MLÉKO v prášku, kakaová hmota, emulgátory: SÓJOVÝ lecitin, přírodní vanilkové aroma. Náplň: třešeň s peckou v grappě, třtinový cukr.

Alergeny: mléko, sója.